Kvasnice
Naše společnost se na základě poptávek od svých zákazníků zabývá vyhledáváním konkrétních výrobců pivovarských kvasnic tak, abychom mohli operativně a zaručeně kvalitně zajistit zásobování naších odběratelů dle jejich požadavků a speciálních potřeb. Neustále hledáme spolehlivé evropské partnery, ve spolupráci se kterými bychom dokázali vybudovat stabilní zásobovací řetěz na principu „výrobce – my – naši zákazníci“. Díky těmto naším aktivitám bychom rádi rozšířili sortiment kvasnic od různých výrobců, a vytvořili tím zdravé obchodní konkurenční prostředí na trhu.
Popis pivovarské kvasnice
Pivovarské kvasnice jsou jednobuněčné organismy, které mají schopnost přeměňovat zkvasitelné cukry na ethanol (alkohol) a oxid uhličitý. Kromě těchto hlavních produktů metabolismu vytvářejí i řadu vedlejších metabolitů jako jsou estery, vyšší alkoholy a kyseliny, které se významnou měrou podílejí na utváření senzorických vlastností piva. Kvasnice se v různých formách přidají do nevykvašeného piva (mladiny), aby při výrobě proběhla tzv. fermentace. Fermentace je proces při kterém se cukr obsažený v mladině přeměňuje na alkohol a tím vznikne požadované alkoholické pivo. Při fermentaci se zároveň vytváří v pivu plyn CO2. Kvasnice se při výrobě piva přidávají do mladiny jako kvasnice sušené anebo kvasnice tekuté, a tyto dva druhy se dále dělí na kvasnice pro spodní kvašení piva a svrchní kvašení piva.
-
Old Czech Lager Yeast Tradiční český kmen typický vyšší tvorbou esterů a vyšších alkoholů a nižší produkcí vicinálních diketonů.
Prokvašení: 75 %
Sedimentace: střední až vysoká
Optimální teplota kvašení: 9-12 °C
Tolerance k alkoholu: střední
Typ piva: český ležák
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.
