Aromatický chmele

Aromatický chmel je nejrozšířenější pro výrobu piva, jak v České republice, tak ve světě, který se vyznačuje lahodným aroma v pivu.


 

Žatecký poloraný červeňák

  • Alfa kyselina: 2,5 – 4,5 %
  • Beta kyselina: 4,0 – 6,0 %
  • Kohumulon: 23 – 26 %

Popis: Světově proslulý standard v kvalitě chmelu, který zaručuje vynikající chuť a vůni piva. Tato odrůda se vyznačuje vyrovnaným poměrem alfa a beta hořkých látek.

Tip: Tato odrůda je vhodná při vaření piva pro druhé a třetí chmelení, popřípadě studené chmelení.

 


 

Sládek

  • Alfa kyselina: 4,5 – 8,0 %
  • Beta kyselina: 4,0 – 7,0 %
  • Kohumulon: 23 – 30 %

Popis: Tato odrůda byla vyšlechtěna z odrůdy Northern Brewer a Žatecký poloraný červeňák. Tento název získala odrůda pro znamenitý vliv na vyváženou hořkost a příjemné chmelové aroma v pivu.

Tip: Při kombinaci s odrůdou žatecký poloraný červeňák je vhodný k výrobě kvalitních ležáckých piv.

 


 

Kazbek

  • Alfa kyselina: 5,0 – 7,0 %
  • Beta kyselina: 4,0 – 6,0 %
  • Kohumulon: 35 – 40 %

Popis: Aromatická odrůda z České republiky, která byla vyšlechtěna z hybridního potomstva s divokým ruským chmelem.

Tip: Tato odrůda je vhodná pro ležáky, třetí a suché chmelení.

 


 

Hersbrucker

  • Alfa kyselina: 2,5 – 4,0 %
  • Beta kyselina: 3,0 – 6,0 %
  • Kohumulon: 19 – 25 %

Popis: Tradiční aromatická odrůda, která byla vyšlechtěna v Německu. Tato odrůda je charakteristická svým příjemným chmelovým aroma.

Tip: Tato odrůda je vhodná k třetímu chmelení.

 


 

Lublin

  • Alfa kyselina: 3,0 – 4,5 %
  • Beta kyselina: 3,0 – 4,0 %
  • Kohumulon: 25 – 28 %

Popis: Tradiční polská odrůda, která byla vyšlechtěna z odrůdy Žatecký poloraný červeňák a vyznačuje se také jemným chmelovým aroma.

Tip: Tato odrůda je vhodná při vaření piva pro druhé a třetí chmelení, popřípadě studené chmelení.